Starten met SponsorKliks wat moet je doen, wat kan je verwachten? – SponsorKliks

Starten met SponsorKliks
wat moet je doen, wat kan je verwachten?

Kies gemakkelijk posts om te delen door ons te volgen op facebook.com/sponsorkliks en instagram.com/sponsorkliks


Sponsordoel: Club onbekend
SKID: 10Gratis bestaat niet, toch?
Ons concept is één van de dingen die uitgelegd moet worden, want als je mensen iets nieuws voorschotelt zullen ze sceptisch zijn en gelijk hebben ze.

Hoe kan het dat je zonder iets extra’s te betalen, met online shoppen, voor inkomsten zorgen voor Club onbekend?
Heel simpel, sommige winkels zijn bereid om een vergoeding te geven aan websites die hen klanten toesturen.
En dat zijn niet de kleinste winkels, Bol bijvoorbeeld, is op deze wijze heel groot geworden, het heet affiliate marketing en is voor deze winkels risicovrij adverteren.
Op SponsorKliks heeft Club onbekend een pagina met alle deelnemende winkels en als je op een winkellogo klikt, ga je naar de betreffende website en geeft die winkel commissie na een aankoop.
Alleen het SKID (jullie unieke nummer) wordt meegegeven bij die klik, de koper is anoniem, die hoeft aan ons zijn naam o.i.d. niet op te geven en hoeft ook niet in te loggen bij SponsorKliks.

Vorm een team – Team SponsorKliks
Bovenstaande uitleg moet duidelijk, voor jou, maar ook voor een aantal andere mensen waarmee je gezamenlijk met SponsorKliks aan de slag gaat. We raden ten zeerste af om dit alleen te doen of dit aan één persoon te delegeren. Het is namelijk ontzettend makkelijk om geen of zeer weinig inkomsten te realiseren en dat werkt demotiverend, zeker als iemand er alleen mee bezig is.
Goed begonnen is half gewonnen, bij de meerderheid van de clubs is het nooit echt van de grond gekomen, dat is zonde van de energie, zeker omdat er dus genoeg zijn die wel succesvol zijn.
Vandaar dat we adviseren om hier met een paar mensen achter te staan, mensen die allemaal begrijpen dat SponsorKliks niet zo maar een idee is, maar een concept is dat al vele jaren draait en er veel clubs zijn die hier goed van profiteren, zoals onderstaande voorbeelden:

“Oeps, vergeten”
Bij voorkeur zien de mensen van ‘Team SponsorKliks” elkaar regelmatig en als je elkaar ziet, vraag dan aan de ander of deze nog aan SponsorKliks heeft gedacht. In individuele gesprekken met anderen kan je melden dat jullie met SponsorKliks zijn begonnen, wat het inhoudt en dat ze informatie op de website altijd kunnen teruglezen, vraag die persoon later of hij/zij nog wel eens aan SponsorKliks heeft gedacht. “Oeps, vergeten” zal je meestal gaan horen en dat is normaal. Een gewoonte veranderen is zeer lastig, maar niet onmogelijk en wij bieden daar diverse tools voor die jullie kunnen gebruiken.

Iedereen koopt weleens online, dus ook de mensen van Team SponsorKliks. Door elkaar te herinneren aan SponsorKliks zal je sneller transacties gaan zien die je vervolgens kan delen op jullie social media, nieuwsbrief en website, om te laten zien dat er Gratis Geld binnenkomt.
Is de koper bekend, vraag dan of je hem/haar met naam mag bedanken en dat jullie blij zijn met het Gratis geld. Anders bedank je de mensen in het algemeen en vraagt of ze bij hun volgende online aankoop aan SponsorKliks willen denken. Een plaatje (banner) om bij het bericht te plaatsen is met één klik te produceren en ziet er zo uit:

Psychotaal – waarom is verandering zo moeilijk?
Het veranderen van een gewoonte kan alleen als je dat zelf echt wil en gelooft dat het ook kan.
Een gewoonte verander je vrijwillig door een nieuwe routine in te brengen in reactie op het zelfde signaal, met een zelfde soort of betere beloning.
Mensen kochten online en zullen in de toekomst online kopen. Ze weten hoe het gaat en nu wil jij ze een extra handeling laten doen: ze moeten een extra klik zetten via SponsorKliks.
Die extra klik zorgt echter niet voor een persoonlijk beloning en de nieuwe routine is niet anders maar puur een extra handeling. De directe beloning is een goed gevoel, wetende dat je jouw club hebt gesteund.
Team SponsorKliks heeft de taak om deze mensen te laten weten dat hun nieuwe routine met die extra handeling gewaardeerd wordt en dat de club daar blij mee is.
Hoe meer “goed gevoel” jullie weten te produceren, hoe groter de kans dat de mensen die jullie bereiken, waarvan je dus een extra handeling verlangd, dat ook werkelijk willen doen en daardoor ook zullen doen.
Een hele hoop droge blabla, maar kortweg moeten mensen dus een beloning voelen of terug zien om hun gedrag aan te passen, is die er niet, dan is er weinig kans op extra inkomsten.

Tip – stel een doel vast
Het hoeft niet, maar door een doel vast te stellen, heb je direct een onderwerp om over te communiceren, om updates te geven met een tussenstand en successfoto’s te laten zien als het doel gehaald is.
Hierdoor worden de mensen die jullie bereiken en van wie jullie een gedragsverandering willen zien met de beloning geconfronteerd.

De fundering
Ga met een plan van start. Zorg ervoor dat er informatie beschikbaar is die mensen uit zichzelf kunnen vinden, voordat je actief mensen gaat benaderen.
Wij adviseren om SponsorKliks, zeker in de eerste maanden, in jullie website menu op te nemen, niet als een submenu maar als een vol menu item.
Indien je SponsorKliks in een submenu opneemt wordt het niet gezien, mensen moeten er actief naar op zoek. Als vol menu item wordt het passief opgemerkt terwijl men de website voor iets anders bezoekt.
Als iemand eerder van SponsorKliks heeft gehoord maar niet weet hoe het werkt, dan kan je die op deze manier “om krijgen”.
Wij hebben informatie kant en klaar beschikbaar, met uitleg over SponsorKliks, de app en de browser extensie.
SponsorKliks is heel simpel, maar “Gratis bestaat niet” en het concept moet dus uitgelegd worden en weinigen willen daarbij gepushed worden, zeker niet omdat je om een gedragsverandering vraagt. Door het duidelijk op jullie website te plaatsen kunnen mensen de uitleg krijgen wanneer het hun uitkomt en komt het uit een voor hun betrouwbare bron.

De tweede steunpilaar die wij nodig achten is het plaatsen van de dynamische banner op jullie homepage.
Wacht met het zichtbaar maken totdat jullie (Team SponsorKliks) één of meerdere transactie hebben gedaan zodat het opgehaalde bedrag niet op € 0,00 staat.
Na elke succesvolle transactie komt er nieuw Gratis Geld bij, dat direct is te zien in die banner. In de banner worden ook de logo’s getoond van de winkels met de hoogste omzet, zoals Bol.
In online communicatie is het mogelijk een link op te nemen die direct leidt naar jullie winkelpagina op SponsorKliks. Maar mensen kopen zeer waarschijnlijk op een ander tijdstip en het zou dan heel mooi zijn als ze herinneren dat ze “iets” moesten doen. Weinig kans dat ze de naam SponsorKliks herinneren dus bij ons komen ze niet. Als jullie in al jullie uitingen, net als wij dat doen, melden dat er een SponsorKliks banner op jullie website staat, dan is de kans groter dat de mensen die zich herinneren dat ze “iets” moesten doen voor de club, dat ook gaan doen, omdat ze wel bekend zijn met jullie website en niet die van SponsorKliks.
Ze bezoeken dan jullie website in de verwachting dat er een SponsorKliks logo of banner is te zien. Mensen kunnen ook de app op hun telefoon gebruiken.

Dit is tekst die op de poster staat die jullie kunnen ophangen:

Je kan via onderstaande kalender een dag en tijdstip kiezen om een afspraak in te plannen.
Indien er geen optie bijzit dan kan je een bericht naar info@sponsorkliks.nl sturen met de tijdstippen die jij kan.

We raden sterk aan om nog iemand van Club onbekend uit te nodigen en/of akkoord te gaan met het opnemen van de video zodat anderen deze ook kunnen zien.


De laatste cijfers over online bestedingen in Nederland:
In het eerste half jaar van 2023 komen de online bestedingen van Nederlandse consumenten uit op € 16,3 miljard, 2% meer dan dezelfde periode vorig jaar. Het aantal online aankopen in het eerste half jaar blijft stabiel op 167,8 miljoen. Ook het aandeel van online is stabiel: net als vorig jaar wordt 31% van de totale bestedingen online uitgegeven, en 11% van het totale aantal aankopen gaat online.
Bron: Thuiswinkel.org, september 2023

Op jaarbasis zijn dat gemiddeld zo’n 20 aankopen voor €19600 per persoon, dat is voor alle leeftijden, dus inclusief kinderen, het bedrag zal dus hoger liggen voor volwassenen.
De reden dat het gemiddeld bedrag per aankoop zo hoog is, komt omdat pakketreizen, vliegtickets en hotels veel online gekocht worden en dit zijn grote aankopen.

Stappenplan
Akkoord bestuur

Eenmalig:
Vereniging aanmelden
Logo uploaden
Dynamische banner
Link in Whatsapp groep(en)
Info in website menu
SponsorKliks in emailhandtekening(en)
Stuur een foto voor een unieke poster

Team SponsorKliks samenstellen
Communicatieplanning maken

Opties:
Update nieuw Gratis Geld
Transactie banner
Laatste 10 aankopen