Introductie – SponsorKliks

Introductie

Klik hier voor een kopie van de aanmeldingsbevestiging voor Club onbekend.

 

Het concept van SponsorKliks is heel simpel.

Je bezoekt een winkel nadat je op een link van SponsorKliks hebt geklikt. De winkel herkent dat de koper via SponsorKliks is gekomen en betaalt een commissie over het aangekochte bedrag. Van deze commissie gaat 75% naar Club onbekend.

De link van SponsorKliks bevat namelijk het unieke nummer, voor Club onbekend is dat 10.

Je kan op verschillende plekken op deze link klikken:

Om succesvol te zijn met SponsorKliks moet je het concept introduceren. Wij hebben hiervoor een introductietekst geschreven die je kan gebruiken voor een mailing en/of een social media (Facebook) post. We raden aan deze introductietekst ook op een pagina op jullie website te plaatsen.

Na de introductie dien je SponsorKliks blijvend  aandacht geven, dat kan zowel actief als passief.

Actief is het versturen van een mailing of het plaatsen van een social media post.

Passief is het opnemen van een logo of dynamische banner en een link in het menu op de website van Club onbekend, het plaatsen van een SponsorKliks logo in nieuwsbrieven. Deze manier van promotie is minder dwingend.

Wij raden aan om de link in het menu en het logo in een nieuwsbrief te verwijzen naar de introductietekst op de website van Club onbekend. Ondanks dat het concept simpel is, wil dat niet zeggen dat iedereen het snapt of gelooft. In de uitleg staat onder andere dat de persoon anoniem blijft en niet herleidt kan worden tot wat er gekocht is.

Hieronder zie je voorbeelden hoe verengingen SponsorKliks hebben opgenomen in het menu op de website .

 

Voetbalvereniging HFC EDO heeft informatie over SponsorKliks indirect beschikbaar, dat is dus heel passief, want alleen te zien als mensen het ” club menu” openen.

 


 

 

Volleybalvereniging Compaen heeft informatie over SponsorKliks ook indirect beschikbaar en een link geplaatst onder Sponsors. Het woord Sponsor zit in onze naam , maar tenzij mensen het “Sponsors menu”  openen zien ze de naam SponsorKliks niet.

 


 

 

Handbalvereniging VZV heeft SponsorKliks opgenomen in het hoofdmenu. Na klikken kom je direct op de winkelpagina op www.sponsorkliks.com. Mensen die eerst willen weten hoe SponsorKliks werkt, moeten die informatie vervolgens zelf op www.sponsorkliks.com gaan zoeken.

 

 


 

 

Badmintonclub Boomgaardshoek heeft SponsorKliks opgenomen in het hoofdmenu. Na klikken kom je op een pagina met uitleg en wordt de link naar de winkelpagina op www.sponsorkliks.com van getoond. Voor leden die SponsorKliks kennen betekent dit dat ze altijd een extra klik moeten doen.

 

 


 

 

Scoutinggroep Hertog van Beijeren heeft SponsorKliks opgenomen in het hoofdmenu. Het is dus altijd te zien voor iedereen die de website opent . Indien je op “SponsorKliks” klikt, opent de introductietekst op de eigen website. Wil je (een volgende keer) direct naar de de winkelpagina op www.sponsorkliks.com dan open je het “SponsorKliks menu” en klik je op je op “shops”. Zij hebben een derde link opgenomen ter promotie van de SponsorKliks App.

 

 


 

 

Sponsoring van sport en cultuur is gangbaar en komt minder voor (lager) onderwijs. Met sponsoring via SponsorKliks wordt op geen enkele wijze de  onderwijsinhoud beïnvloed en het is belangrijk om dit aan de ouders te laten weten. Daltonschool Klaverweide heeft een duidelijk vermelding van SponsorKliks gemaakt op de homepage. ” Onder de vouw” zoals dat in jargon heet, mensen moeten eerst naar beneden scrollen, maar kunnen dan niet om de boodschap heen: ” sponsor gratis de school!” Via de button ” Zo werkt SponsorKliks” komen de ouders en leraren bij de introductietekst .